5 Mayıs 2011 Perşembe

Unutursam seni, anam avradım olsun...

Bağlantıhttp://www.youtube.com/watch?v=v5hb7A7odO4&feature=related

3 Mayıs 2011 Salı

Balığın Sadece Kuyruğu Var...

Balıkesir'in küçük bir beldesidir Ocaklar. Erdeğe bağlı şirin mi şirin, yazları tatilcilerin de oldukça uğrak merkezi ve memleketim, aşkım, hissim.

Duyarlılık deyince belde halkının yaptıkları ve yapacakları bir çok bölgeye örnek olmuştur ve son projeyle olmaya da devam ediyor.

Nedir bu proje;

http://www.baliginsadecekuyruguvar.com/tr/

Ocaklar beldesinde 2010 yılında, belde halkının fikir olarak ortaya koyduğu suni resif projesi. 2011 yılında suya bırakılacak beton suni resiflerin kalıplarının hazırlanmasından, betonunun karılmasına, betonların kalıplara dökülmesine kadar belde halkının kolektif çabalarıyla ilerleyen bir projedir. Ocaklar Belediye başkanı sayın Hüseyin Durak’ın çalışmaları ve Ege Üniveristesi Su Altı Araştırmaları Merkezi ve Prof. Dr. Altan Lök’ün bilimsel katkılarıyla proje her geçen gün büyümeye ve ilerlemeye devam etmektedir.

Ocaklar’da bir şeyler oluyor. Küçük balıkçılar ve halk, büyük balıkçılara karşı bir mücadele yürütüyor… Büyük balık, küçük balığı yutar.... Büyük balıkçı, küçük balıkçıyı yutarsa… Esasında kaybeden kim olur? Ocaklar halkı bu denizi paylaşan hiç bir canlının kaybetmemesi için, hepimiz için, şuanda birşeyler yapıyor.

Deniz zeminine ve balık yuvalarına zarar veren trol balıkçılığına karşı suni resif projesi başlatan ve kendi el emekleriyle balıklara yuvalar hazırlayan bu insanların yaptıklarına tanıklık etmek amacıyla “Balığın Sadece Kuyruğu Var” isimli belgesel film hazırlanmaktadır.

Duyarlılığı için tüm belde halkına ve vatandaşlarımıza teşekkürler...