24 Nisan 2009 Cuma

Tarih Tekerrürden İbarettir :)


13 Mayıs’ta oynanacak Fortis Türkiye Kupası finalistleri belli olurken, dev mücadeleye ev sahipliği yapacak şehir de belirlendi. Öncelikle, bu sezon açılışı yapılan Kayseri Kadir Has Stadı’nda finalin oynanması planlanmıştı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, hem Beşiktaş, hem de Fenerbahçe’nin “Maçı İzmir’de oynayalım” talebini geri çevirmedi.

FİNALİN ADRESİ BELLİ OLDU!..

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Fortis Türkiye Kupası Finali'nin 13 Mayıs 2009 Çarşamba günü İzmir'de yapılmasını kararlaştırdı.

İzmir Atatürk Stadyumu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.


TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR :))))


Türkiye Kupası Beşiktaş'ın: 2-3


Siyah beyazlılar, İzmir'de nefes kesen 120 dakikanın sonunda Fortis Türkiye Kupası'nı 6. kez havaya kaldırdı.
Kupa finali nefes kesti. Tümer ve Gökhan Güleç'e Alex, Mehmet karşılık verdi. 113'de Tümer kötü sezonun izlerini zaferle sildi. F.Bahçe'nin 23 yıllık hasreti devam etti.


Müthiş bir geceydi. Türk futbolunun iki devi İzmir'de hasret kaldıkları kupayı almak istiyordu. F.Bahçe 23, Beşiktaş ise 8 yıllık özlemlerini bitirmek için sahaya çıktı.
17 yıl önce de iki takım Türkiye Kupası'nın finalinde karşı karşıya gelmiş ve gülen taraf siyah beyazlılar olmuştu.


Bu önemli final maçına F.Bahçe daha iyi başladı. Ancak daha kontrollü oynayan siyah beyazlıların usta ayaklarından Tümer, 31. dakikada mükemmel bir frikik golüyle karşılaşmanın da bir anda seyrini değiştirdi. Sarı lacivertiller golün şokundan kurtulamadı. Daha ne olduğunu anlamadan Gökhan Güleç ikinci golü F.Bahçe ağlarına gönderdi.


İkinci yarıya Christoph Daum, ikinci gole neden olan Tuncay'ı ve de Selçuk'u oyundan alıp, Semih ve Mehmet Yozgatlı'yı sahaya sürdü. Bu ikilinin girmesiyle canlanan ve oyunu Beşiktaş yarı alanına yığan sarı lacivertliler baskını arttırdı ve 54'de golünü buldu. Bu dakikada Mehmet Yozgatlı'nın ortasında Appiah'ın çevirdiği topu Alex filelere gönderdi. Oyunu kendi alanında kabul eden ve kontra atakla golü düşünen siyah beyazlılar 78'de Mehmet Yozgatlı'nın nefis golüyle sarsıldı ve maçın normal süresi de 2-2 sona erdi.
Uzatma dakikasında dakikalar 109'u gösterirken F.Bahçe mutlak bir golden oldu, 110'da Aurelio çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bundan faydalanan Beşiktaş yakaladığı hızlı atakla Tümer topla buluştu, çaprazdan sert vurdu, Volkan'ı avladı, kupayı da takımına kazandırdı.


İZMİR SEFERLERİ BAŞLAMIŞTIR :)

3 "Minute":

Damlo dedi ki...

izmirde miyiz :D

delininbiri dedi ki...

bu sefer fenerbahçemin bu kupa..
ben çok inanıyorum.. :)

Cimbakuka dedi ki...

:)))

Güzel maç olsun ama bizim olsun :)

Yorum Gönder

Boş İş Bunlar