13 Nisan 2009 Pazartesi

Turkcell Süper Sirk, Hiç Bitmesin....

Dün'kü maçta yaşanan olayların yukarıdaki fotoğraftan farkı yok.

Hafta sonu derbide yaşananlar'ı izleyince insan, zaman'ında aynı şeylerden dünyalarca ceza almış bir kulüp taraftarı olarak aşağıdaki soruları sormadan edemiyorum;


1 - Zaman'ında yaptığı hareketten dolayı sınır dışı edilen,çocukların psikolojisini bozmakla suçlanan ve adeta hain haline gelen Pascal Nouma'nın olayından sonra aynı genital bölge hareketi yapan Volkan Demirel neden Tatar Ramazan kıvamına getirilmektedir? Türk ve Fenerbahçeli olduğu içinmi hala korunmaktadır? Türk'ün gücü avuçlamı gösterilmek istenmektedir?

2 - Roberto Carlos ve Lugano gibi oyuncular geldiği günden beri futbol'u unutup başka şeylere yöneldikleri halde yine Fenerbahçeli oldukları içinmi bu derece korunmaktadırlar?

3 - Galatasaray gibi büyük bir camia Sabri Sarıoğlu gibi bir velet'i neden dizginleyememektedir? O'na bu emri kim vermektedir?

4 - Arda Turan, Emre Belözoğlu, Semih Şentürk, Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık gibi milli takım iskeletini oluşturan bu oyuncular bu agresifliklerini Fatih Terim hoca'larından kapmış olabilirler mi? Acaba İspanya'dan 10 puan geride kalma'nın sebebi içinde bunlar yatıyor olabilir mi?

5 - Galatasaray Kapalı tribününün dün atlattığı büyük vahşet kötü sonuçlar doğursa ve can kaybı olsaydı bunun sonucunda çıkıp yine provakasyon'dan mı bahsedilecekti? Federasyona gönderilen kayıtlarda soft görüntülerden bu olayların çıkarılması da neyin nesi?

6 - Yıllar önce İnönü Stadı aynı olaydan 5 maç kapanmışken, dün sahaya giren taraftar için yapılan yorumlarda "fiili bir saldırı yokki?" kelimesi komik değil mi peki?

7 - Maçtan hemen sonra Adnan Polat'ın takım'ının iğrenç futbol'unu ve acizliğini bir kenara koyarak herşeyi unutup "Bu ligde tezgah var demesi" bir ironi mi acaba? Yoksa Tofaş'lar, Malatyalar, Zalatlar, 90+6'lar, 8-0'lık şampiyonlukdan mı bahsetmekte Sn Polat?

Ne demiştik, Turkcell Süper Sirk, Hiç bitmesin...








10 "Minute":

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bu sirk hep böyle devam etsin...

beenmaya dedi ki...

sen ne biçim sorular soruyorsun öyle cık cık cık...

Ateş Böceği dedi ki...

Bitermi bitmez o sirk yazıkki bir süre sonr alışır oluruz tepkisiz kalırız ohh cezada almazlar ödül bile alırlar Fair Play adına ee burası Türkiye oluyor böyle...

Üfürükten Prenses dedi ki...

Kesinlikle harika bir yazı,maddeleri blogmania'da da okudum..

tebrik ediyorum,fenerbahçe taraftarıyım ve böyle objektif yorumlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum..

Unknown dedi ki...

Sinan Engin'in Adnan Polat'ın açıklamalarına cevabı; "Şampiyonluklar tezgahla mı kazanılıyor Sn. Polat?"

Güzeldi (:

Damlo dedi ki...

evet, utandım :(

Cimbakuka dedi ki...

@ Recep,

Bu işler'in tek suçlusu yönetimlerdir, Sirk'in sahibi Lig Tv, Müdürü, Federasyon, Müdür Yardımcısı MHK, Eğitmenler Teknik direktörler, maymunlar'ıda futbolcular. Bizlerde izliyoruz sadece...

@maya,
art niyetsiz gerçekten de emsal'i olan olaylar'ın aynısına cevap arıyorum, fark nerde?

@Atşe Böceği,
yıllardır hep aynısı olmadı mı? Çifte standart'ın bu ülkede bitmesi zor.

@Prenses,
inan art niyet amaçlı sormadım soruları, ama artık baydı gerçekten...

@Dardy,
Bana Sİ.E deme :)))

@Ot'cum,
sence onlar utanmışlar mıdır?

LuCiFerR dedi ki...

Eline Koluna Gözüne Parmaklarına Beynıne Sağlıkk :)

Bu güzel yazının üstüne ne gibi bi yorum yapılır bilmiyorum cuk diye yapıştırmışsın :)

Federasyon kararını bekliyorum ben Lugano Ve ardaya 5 maç ceza çıkmazsa ozaman içimdekileri kusmayı tercih ediyorum
sonra saha kapama 3-4 maç gelmeli bence neyseee
Bunlara Cevap Verebileceklerini sanmıyorum :) verselerde herzamnki gibi mantıksız vede saçmalıklarla dolu cevaplar olur sanırım Biz herzamn Günah Keçisi Olduk ...

ama aşkımız yeter bize :)

Damlo dedi ki...

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=930978&Date=13.04.2009&CategoryID=84

Cimbakuka dedi ki...

Polat çaresiz!

Adnan Polat "Tezgah var" diyorsa vardır!.. Çünkü bu işleri iyi bilir! Misal; Fırat Aydınus, Vahap Beyaz'ın İstanbul maçında yaptığı gibi orta sahada düşen bir Galatasaraylıya penaltı verseydi tezgah yoktu... Şimdi var!.. Volkan, Zalad misali kucağındaki topları Galatasaray forvetlerinin önüne atsaydı tezgah yoktu!.. Şimdi var!.. Ali Sami Yen'de Delgado haksız atılırken, Servet'in faul olan vuruşu gol diye tahtaya yazılırken tezgah yoktu!.. Şimdi var!.. Galatasaray son beş yılda 50 küsür penaltı atmış, derbide bir penaltı daha verilseydi tezgah olmazdı!.. Şimdi oldu!.. Misal, federasyon 5 milyon doları verseydi her şey normaldi!.. Şimdi anormal!.. Bu bakış açısını iyi tanırım... Polat ilk değil... Şöyle bir hafızanızı yoklayın... Bazı Galatasaraylı yöneticilerin "Teşvik primi yasaldır" dediklerini hatırlayacaksınız...

Malatya'ya giden araba
Malatya'ya giden arabalar gelecek gözlerinizin önüne. Denizli-Manisa, '20.45' tezgahının kurulduğu günlere bir dönüverin. Göreceksiniz, bu tezgah konusunu en iyi Adnan Polat ve bazı Galatasaraylı eski yöneticiler bilir! Polat "Tezgah var" derken tecrübe konuşuyor sanki!.. O nedenle, takımının pozisyona bile giremediği, aleyhine bir tek hakem hatasının olmadığı bir maçtan sonra "Tezgah var" diyen Polat haklıdır!.. Evet Galatasaray'a "tezgah" kurulmuştur!.. Tabii yersen... Misal ilk tezgahı Eskişehir kurdu ve dörtlük yaptı!.. Bir başka tezgaha göre Kocaeli, Ali Sami Yen'de beş çekti!.. Sivas hem ligde, hem kupada eze eze yenip birden çok tezgah kurdu Galatasaray'a! Fenerbahçe, Bursa, Kayseri, Antalya maçlarında ne hikmetse hep tezgaha gelmiş bu takım! Bazı rakipler işi abartmış. Misal, Eskişehir evindeki dörtle yetinmemiş kalkıp Ali Sami Yen'e de yenmiş pardon "tezgah" kurmuş!.. Özetlersek "dürüstçe" oynanan tüm maçları Galatasaray kazanmış, (insanın ağlayası geliyor!...) tezgah kurulanları ise kaybetmiş!.. Bunu diyor Adnan bey... Duy da inanma!.. Üstelik başkan bu defa ciddi şekilde korkmuş, tek başına savaşamıyor! Yemek davetini bile geri çevirip kendisini rencide eden Fenerbahçe'yi yanına çekmeye çalışıyor. "İkimizi de yarıştan attılar" diyor... Anlayın artık Tarzan ne kadar zorda!.. Adnan bey çaresiz, onun hedef saptırmasını belki anlarım. Ama tezgah muhabbetine bir gece önceden çanak tutan, "Kafam karıştı, Beşiktaş hakeme şilt versin" diyen Erman hocayı anlamam ve Allah'a havale ederim.

Yorum Gönder

Boş İş Bunlar